Судијката од бомбите ги одби разговорите од бомбите како доказ

Судијката Татјана Михајлова ги одби како доказ „бомбите“ на судењето на Никола Груевски и уште 13-мина други обвинети за насилство во општина Центар и нарачаните шамари за Андреј Жерновски со образложение дека биле набавени на нелегален начин, со кршење на човековите права и слободи и на меѓународните конвенции.

Таа, исто така, го одби предлогот на Специјалното јавно обвинителство, претставувано од обвинителката Фатиме Фетаи, во доказната постапка да биде сослушан сведок со статус загрозен, чиј идентитет би го знаела само таа.

Судењето продолжува на 22 февруари. Обвинителката Фетаи рече дека ова судење е приоритет, ама судијката одговори дека таа има многу работа.

Извор СДК