Сценаристот на познатите ,,Камионџии“, ,,Среќна Нова ’49“…Гордан Михиќ почина на 80 години

Познатиот српски сценарист, Гордан Михиќ, почина по кратка болест во осумдесетата година од животот.

Михиќ имаше исклучително богата сценаристичка кариера и зад себе остави бројни познати и култни дела, како што се незаборавните југословенски серии, ,,Камионџии“, потоа филмовите ,,Лажливо лето ’68“, македонскиот филм на режисерот Столе Попов, Среќна Нова “49 , како ие една од поновите српски серии популарна и нашите простори,,Немањиќи…“