Денеска со почеток во 14.45 часот по наше време во НАТО командата во Норфолк, САД ќе се одржи церемонија на кревање на македонското државно знаме, по повод членството во НАТО.

Во исто време знамето ќе биде кренато и во седиштето на НАТО во Брисел и во главната команда во Монс.

Поради пандемијата со КОВИД 19, нема да има присутни претставници од Македонија и гости.

Церемонијата на овој линк:


👉https://youtu.be/a6BWeVQqSXM