Филип Талески е оптимист дека ке го совладаме Бахреин, потребно е да се одигра на максимално ниво и резултатот ке дојде смета нашиот репрезентативец.

Тргнавме со победа , вчера видовме дека Бахреин е незгодна како и Јапонија, треба да се подготвиме максимално, со победа се отвараат сите можности против останатите репрезентации и се надевам на победа. Бахреин е селекција со повисоки играчи во однос на Јапонија, тие не се слаба селекција, треба да играме максимално и да немаме избрзани шутеви – изјави Талески