Тајланд ечи од плачот по кралот

Жителите на Тајланд прилично драматично и емотивно ја преживуваат смртта на нивниот монарх кралот Бумибол Адулиаде кој почина на 88 годишна возраст, а владееше цели 70 години.

Молитви се одржуваат насекаде,а фотографите ја овековечија болката по монархот.

tailand APTOPIX Thailand Obit King Bhumibol

plcet </p