Советничката група на ВМРО ДПМНЕ во град Скопје, ја бојкотираат работата солидаризирајќи се со ,,терористите“ кои се наоѓаат на издржување мерка притвор за организираниот напад на Собранието и обидот за физичка ликвидација на тогашните опозициски пратеници. Зијадин Села тогаш беше претепан речиси до смрт.

Облечени во маички со натпис ,,И јас сум теророст“, советниците ја зазедоа говорницата во градското собрание.