Тијана и Американецот Рон Холси направија хит-дует со ,,Јовано, Јованке“

 

Одличен дует на Тијана и Американецот од Лос Анџелес Рон Холси кој успеал да го научи српскиот, но делумни и македонскиот јазик.  По неколку испеани српски песни, кои станале хит на интернет, со Тијана ја испеале македонската песна ,,Јовано, Јованке“ која веќе е хит на Youtube и на социјалните мрежи. Звучи одлично:

Но, ова не е прва негова изведба на народни песни од нашиот регион. Всушност, неговата љубов кон мелосот од овие краишта започнала пред неколку години кога првпат со другар дошле во Србија и се воодушевиле од српскиот мелос. Започнале со песните на Тома Здравковиќ и продлжиле со Шабан Шаулиќ. Ги снимиле во ЛА и ги објавувале на Јутјуб каналот. Нивните изведби доживеале милионски прегледи. Слушнете како тоа звучи:

Тома Здравковиќ:

И Шабан Шаулиќ:

 

АКО.мк