Пристигнувањето на американскиот претседател Доналд Трамп на погребната служба за претседателот Џорџ Х.В. Буш, се чини  го расипа расположението меѓу сопружниците Обама и Клинтон, кои претходно разговараа и се смешкаа меѓу себе. Но, пристигнувањето на актуелниот претседател Доналд Трамп, беше причина тие да станат премногу сериозни, дури со скаменети ликови.

Трамп се поздрави со Барак и Мишел Обама, но не и со Клинтонови.