Трамп измислува терористички напади

 

“Погледнете што се случи минатата ноќ во Шведска”, -рече американскиот Претседател Доналд Трамп на собир во Флорида, каде со Меланија се обратија пред насобраните подржувачи. Тој зборуваше за тероризмот во светот и како пример со што се соочува светот, посочи пример за терористички напад во Шведска.

На ова шведскиот шеф на дипломатијата Карл Билд реагираше со зборовите:

,,Шведска? Терористички напад? Што пушел Трамп? Има многу прашања…“

Првата дама пак на Америка, Меланија, на собират кажуваше молитва и му даде поддршка на својот сопруг, бранејќи го од постојаните напади и исмевања во медиумите.