Транспарент на опозицискиот митинг во Белград-Вучиќ со неговите медиумски ,,загари“(видео)

Вучиќ во илустрација со сопствениците на Информер, Пинк и водителот Мариќ

На најголемиот протест одржан досега од серијата протести наречени ,,Еден од 5 милиони“ во Белград, опозицијата жестоко ја нападна политиката на претседателот Вучиќ. Додека тие зборуваа пред Собрание, внатре пратениците на СНС држеа стража за да не дојде до преземање на власта и насилен упад , како што велат од власта.

Пратеницуите беа помогнати од силни полициски специјални единици кои влегоа во парламентот.