Неформалната група Го сакам Водно, на својот ФБ профил објави и фотографии од досегашниот изглед на искоаната траса за потребите на гасоводот.

Тие и натаму водат кампања против овој проект, како штетен за планината Водно и за животната средина, заради уништувањето на шумата.