Тријазични соопштенија за работните ангажмани на Министерот за внатрешни Агим Нухиу

На официјалната веб страница на Министерство за внатрешни работи денеска се известува за работниот ангажман на новиот министер за внатрешни работи Агим Нухиу во првиот ден од Новата 2017 година. Тој ги посетил гинекологијата ,,Мајка Тереза,, во Чаир и СВР Скопје.

Информациите за овие настани се напишани на уште два јазика покрај официјалниот, македонскиот, и тоа на албански и на англиски јазик.

Еве што се вели во нив и како изгледа тоа:

Министерот за внатрешни работи д-р Агим Нухиу денес (01.01.) ја посети Специјалната болница за гинекологија и акушерство “Мајка Тереза“ во Чаир каде што заедно со директорот на оваа здравствена установа, д-р Башким Исмаили на 25 годишната скопјанка Нуредини Рамадан Хикмет и го честиташе новороденото машко бебе, наедно прво бебе родено во 2017 година, при што во име на МВР им врачи скромен поклон.

 

Ministri i Punëve të Brendshme D-r Agim Nuhiu, sot (01.01) e vizitoi Spitalin e gjinekologjisë dhe akusherisë ‘’ Nënë Tereza’’ në Çair ku bashkë me drejtorin e këtij enti shëndetësor, D-r Bashkim Ismailin, shkupjanes 25 vjeçare Nuredini Ramadan Hikmet i’a uroi lindjen e djalit, respektivisht foshnja e parë e lindur në vitin 2017, ku në emër të MPB-së i dhuroi një dhuratë simbolike.

—-

The Minister of Interior Agim Nuhiu, Ph.D. today (01.01.2017) visited the Special hospital for gynecology  and obstetrics “Majka Tereza” in Chair where together with the director of the medical facility, Dr. Bashkim Ismaili, they  congratulated the 25 year woman from Skopje, Nuredin Ramadan Hikmet the delivery to this world of the newly born male baby, the first one in 2017, presenting her a small gift.

img_4319

Министерот за внатрешни работи д-р Агим Нухиу, денес (01.01) имаше работна посета во Секторот за внатрешни работи Скопје, каде што се сретна со раководството на оваа организациона единица при МВР.

Притоа министерот Нухиу беше информиран за состојбата со јавниот ред и мир во текот на новогодишната ноќ на подрачјето на СВР Скопје која што минала мирно, како и околу тековните состојби во рамки на секојдневните активности на скопската полиција..

—-

Ministri i Punëve të Brendshme D-r Agim Nuhiu, sot (01.01) realizoi takim pune në Sektorin e Punëve të Brendshme Shkup ku u takua me udheheqësinë e kësaj njësie organizative pranë  MPB-së.

 Gjatë kësaj vizite Nuhiu u informua për gjendjen e rendit dhe sigurisë publike gjatë natës së Vitit të Ri në rajonin e SPB Shkup e cila kaloi qetë, si dhe për situatat aktuale në kuadër të aktiviteteve të përditshme të policisë së Shkupit.

The Minister of Interior Agim Nuhiu, Ph.D. today (01.01.2017) conducted a working visit in the Sector for Internal Affairs Skopje where he met the heads of this organizational unit in the Ministry.

 

The Minister Nuhiu was briefed on the situation with the public order and peace during the New Year’s Eve within the jurisdiction of the Sector for Internal Affairs Skopje, stating that it was a peaceful night, as well as on the current state of affairs regarding the daily activities of the Skopje police.

АКО.мк актуелно-објективно