Три од четири деца на дански милијардер загинаа во терористичките напади во Шри Ланка

Сопственикот на ASOS и најбогатиот Данец, Anders Holč Povlsen , објави дека неговите три деца на заедничкиот одмор во Шри Ланка, загинале во еден од терористичките напади во оваа земја.

Како што објави Дејли Мејл, семејството било на одмор кога се случил крвавиот пир, а три од четирите деца на милијардерот ги изгубиле своите животи.

Повлсен е еден од побогатите луѓе во светот , а е сопственик на
Bestseler ( Vero Moda i Jack&Jones), како и најголем акционер на онлајн продавницата ASOS , како и на германската Zalando.

Богатството на ПОвлсен според Форбс е проценето на 7,9 милијарди американски долари.