Трогателно простување од настраданите фудбалери на Чапекуенсе

 

Навивачите на бразилскиот фудбалски клуб Чапекуенсе пешачеа од центарот на градот до стадионот, пеејќи и молејќи се.

 

Десетици илјади луѓе се собраа на стадионот да им оддадат последна почит на загинатите фудбалери и членови на стручниот тим.

Само тројца фудбалери преживееа, еден новинар и сјуардеса од 81 патник во авионот.