Неразделните другари Саша Кудра(23), Милан Голубовиќ(24) и Мишо Вујмиловиќ(25), денеска ќе бидат погребани на гробиштата во гратче Лакташи во Република Српска.

Тие загинаа во страшна сообраќајна несреќа во неделата во 3 и 30 часот, враќајќи се дома од забава.

Поради преголема брзина возачот не успеал да сврти во свиокот, по што изгубил контрола, а автомобилот завршил во блискиот канал удирајќи во бетонска заштитна ограда.

Тројцата останале на место мртви.

Во Лакташи е прогласен ден на жалост.

Еден од родителите на настраданите момчиња упати апел до младите да внимаваат кога седнуваат во автомобил.

Целото место е во шок, а мештаните имаат само пофални зборови за загинатите момчиња како многу вредни и добри, пренесуваат регионалните медиуми.