Канадскиот премиер, Џастин Трудо, повеќе од 20 секунди ништо не кажа за американскиот претседател, Доналд Трамп и неговото однесување во врска со простестите во САД.

Ова е неговиот одговор како ќе ја искоментира најавата на Трамп дека протестите ќе ги задуши праќајќи војска на улиците:

Со ужас и загриженост гледаме на случувањата во Америка, рече канадскиот премиер.