Туск со Иванов,протести на улица и маратонска седница во Собрание

 

Ова ќе биде денешната слика на политичката сцена во Македонија. Имено, додека претседателот на Европскиот совет Доналд Дуск ќе претстојува во Македонија и посебно кога ќе биде на разговори со Иванов, од иницијатаивата ,,За заедничка Македонија“ најавуваат дека ќе организираат масовни протести. Од друга страна во македонскиот Парламент ќе продолжи конститутивната седница на која не и се гледа крајот.

 

Исто така се очекува Туск да се сретне и со претставнивите на парламентарните политички партии.

Претходно , Иванов избега на службен пат и одби да се сретне со еврокомесарот Јоханес Хан.