Убавините на Кинески ѕид снимени со дрон(видео)

Британскиот географ и писател Вилијам Линдси од моментот кога првпат го видел Кинескиот ѕид во географски атлас, останал маѓепсан до денес.Минатата година со своето семејство тргнал на неверојатно патување со една цел, да го сними целиот ѕид со дрон.

Својата опсесија од Кинескиот ѕид ја раскажал за Би-Би-Си, истакнувајќи дека неговата грандиозност заслужува ваков потфат.