Убедлива победа на Александар Вучиќ во првиот круг

Според резултатите на  Ипсос, Александар Вучић победи во првиот круг гласање на претседателските избори во Србија. Врз основа на 70,7 проценти преброени гласови, за Вучиќ гласале 55,2 проценти гласачи,за Саша Јанковиќ 16 проценти, за Лука Максимовиќ-Бели 9,2, за ВУк Јеремиќ нешто повеќе од 5 насто и за сите други кандидати процентите на освоени гласови се под 5 насто.