Пријателите и семејството на Џорџ Флојд, кој почина по брутална полициска акција за време на неговото апсење, го опшишуваат како драга личност, почитуван од многумина, некој кој се обидувал да внесе мир во заедницата.

,,Нежен џин“, велат за него, бидејќи беше крупен по својот раст.

Погледнете го видеото што Al Jazeera Balkans го направи за овој трагичен случај и за Џорџ Флојд.