Ураганот ,,Метју” пустоши низ САД

Ураганот ,,Метју”, кој веќе пустоши низ крајбрежието на САД, досега однесе најмалку 26 човечки животи.

Властите во САД ги евакуираат крајбрежните региони поради наближувањето на ураганот . На Хаити е предизвикана огромна материјална штета на Карипските острови.

Метју е најсилната бура која ќе ги погоди Карибите во последната деценија. Се очекува на американското крајбрежје да достигне јачина од четврта категорија.