Усвоени кандидатските листи

СДСМ ги усвои кандидатските листи за пратеници за претстојните вонредни парламентарни избори што треба да се одржат на 11 декември. Делегатите на СДСМ пратеничките листи ги усвоија со 597 гласа ЗА , еден ПРОТИВ и 24 ВОЗДРЖАНИ.

Денешниот, 21 конгрес на партијата беше тематски, а на него се разгледуваа и усвоија кандидатските листи за пратеници.