Иако беше познато со денови дека американскиот државен секретар за одбрана, Џејмс Матис, доаѓа во посета на Македонија, протоколот и овојпат беше неподготвен.

Неверојатно, но вистинито. Црвениот тепих се местеше и метеше буквално пред неговите нозе.

Видео: тв21, фото МИА