Филипче побара 2 минути и една секунда за неговата порака(видео)

,,Четири месеци секојдневно информирав за состојбата со Ковид-19 и сè што беше важно да знаете. Сега ве замолувам да издвоите точно 2 минути и 1 секунда да ја слушнете мојата порака“-побара неколку денови пред изборите министерот Филипче.

Борбата со Ковид 19 е најголем предизвик за идната Влада, рече Филипче.