Форум за демократска Македонија собира средства за помош на иницијативата ,,Не биди ѓубре“

ДОНИРАЈ ИЛИ ВОЛОНТИРАЈ! #НеБидиЃубре

Членовите на Форумот за демократска Македонија, заедница на иселеници, покренуваат иницијатива за собирање парични средства со кои ќе им се овозможи на волонтерите од #НеБидиЃубре да продолжат да ја чистат #Македонија, но и да испраќаат моќна порака до надлежните служби и сите граѓани дека може и поинаку!

Ве покануваме да ни се придружите во оваа иницијатива.

Бидете и вие дел од акцијата за почиста и попривлечна Македонија. Секој придонес се брои!

#ФДМ #ПоинакваДијаспора

DONATE OR VOLUNTEER! #DontBeGarbage

Members of the Forum for Democratic Macedonia, a community of emigrants, are starting an initiative to collect financial resources in order to help the volunteers of #DontBeGarbage clean #Macedonia, and to send a powerful message to the responsible authorities and all citizens that we can do better!

We invite you to join us in this initiative.

Be a part of the action for a cleaner and more attractive Macedonia. Every contribution counts!

#FDM #DifferentDiaspora

GOFUNDME.COM
Да го помогнеме движењето #НеБидиЃубре за почиста Македонија! Граѓанската иницијатива “Не биди ѓубре” е формирана околу идејата за промовирање и демонстрирање по….
 
Инаку, како што сме информирани, на сметката на ФДМ од вчера веќе се донирани 400 долари, а повикот за донација продолжува.
Граѓанската иницијатива ,,Не биди ѓубре“, е формирана спонтано од неколку волонтери, меѓу кои актерката Ирена Ристиќ, од револт заради неспособноста на локалната и централната власт да се справат со ѓубрето низ главниот град, но и низ цела Македонија.
АКО.мк