Фото:Ова се пратениците кои ги отвориле вратите и ги насочувале тепачите каде да одат во Собрание

,,На снимките од безбедносните камери се гледаат овие “луѓе”:
Жаклина Пешевска(се прегрнува со демонстранти), Љупчо Димовски, Љубен Арнаудов(насочува демонстранти), Трајко Велјаноски(мора да даде наредба на собраниското обезбедување), Крсто Мукоски(отвора врата од Собрание), Јохан Тарчуловски(насочува), Сашо Василевски(отвора).
Овие луѓе помогнаа на убијци и насилници да влезат во Собрание и да се обидат да убијат пратеници!“- пишува на својот ФБ профил Мухамед Зекири, пратеник во Собрание на РМ од редовите на СДСМ.