Заменик директорот на АМС, Газменд Ристеми е претставник на агенцијата, од УЕФА претставник е Давор Шукер, а од МОК Сашо Поповски. Хејди Беха е претставник од ФИФА.

Муамед Сејдини е единствен кандидат за претседател на ФФМ.