Македонија   и  Исланд одиграа неизвесен  и возбудлив натпревар со многу тактичко надмудрувување. На крај се радуваше Исланд кој  продолжува во главната фаза во групата која ке се игра во Келн , Македонија потклекна во второт полувреме во кое постигна само 9 голови, Кирил Лазаров и Дејан Мансков постигнаа само по еден гол за 30 минути во вториот дел а првото полувреме го завршија со егект од по четери постигнати голови .