Најдобриот ракометен судиски пар од Македонија денеска ја делеше правдата на сребата меѓу Унгарија  и Катар. Ѓорѓи Начевски и Славе Николов веќе подолго време се дел од  Светскиот и Европски судиски крем, тие имаат континуитет на настапи на големите натпреварувања. За Начевски и Николов натпреварот меѓу Унгарија  и Катар е втор на Мундијалот, претходно ја делеа правдата на сребата Шведска- Египет.