Словенецот Александар Чеферин доби нов четеригодишен мандат да ја продлжи работата во УЕФА, една од најмокните спортски федерации во светот.

Во Рим е одржан 43. Конгрес на УЕФА, на кој Александар Чеферин доби нов четиригодишен мандат да биде на чело на Европската фудбалска Асоцијација.  Фудбалската федерација на Македонија на Конгресот во главниот италијански град ја претставуваа в.д. претседателот, Муамед Сејдини и генералниот секретар, Филип Поповски.