Францускиот амбасадор Тимоние му дал поддршка на Бојаџи за неговиот филм ,,Ругање со Христос“

,,Ти благодарам. Го гледав филмот вечерва. Повеќе го разбрав како медијација врз наследството на културата на насилство, отколку било што друго и пред сѐ како химна на животот и љубовта. Ти благодарам за ова“.

Кристиан Тимоние
Француски амбасадор

Thank you.I watched the movie this night.I understood it more as a meditation on the heritage of a culture of violence than anything else and first of all an anthem to life and love.Thank you for this .

Christian Thimonier
French ambassador

Ова му го напишал на режисерот на филмот, Амбасадорот на Република Франција во Македонија, Кристијан Тимоние, а го објави Бојаџи на неговиот ФБ профил.