Камерата на телевизиската куќа SNN која ги снимаше дел од првите активности на претседателот Доналд Трамп во Белата куќа, наместо на неговата работа , се фокусираше на симпатичната игра на неговиот 10 годишен син Барон. Тој едноставно, како и секое дете, повеќе беше заинтересиран за играта со неговиот најмал внук од полусестрата Иванка, отколку за работата на неговиот татко. Видеото стана хит на социјалните мрежи, за неполни 24 часа е прегледано  над 1 милион и 300 илјади пати:

 

ако.мк