Таљат Селмани-Тони, пензионер од Загреб, стана вистинска ѕвезда во Хрватска по ова видео, во кое одговара на прашање за грипот:

Тони прошетал по плоштадот во Загреб, по што се покажало дека видеото со неговиот експлицитен одговор и советите против грип, од него направило ѕвезда, пишува Индекс.хр.

Луѓето го застануваа да се фотографираат со него.

Загреб: Воодушевени минувачи се фотографираат со Тони-Zagreb: Photo: Borna FilicPIXSELL
Photo: Borna FilicPIXSELL

82 годишниот Тони ја прифати понудата од Вартекс да биде нивен манекен и да ги рекламира нивните костуми. Вели, нема да дозволи оваа позната текстилан марка да пропадне. Пари, вели, не го интересираат.