Хрватскиот премиер Пленковиќ е позитивен на корона вирус

По неколкудневна изолација откако објави дека неговата сопруга е позитивна на корона вирус, хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ, објави дека и тој добил позитивен тест .

Тој сега останува во изолација, а денеска имаше видео конференциска врска за некои владини прашања.

Со оглед на тоа каква ќе биде неговата здравствена состојба, ќе зависи дали ќе продолжи со премиерските обврски од дома.