По завршувањето на Светското фудбалско првенство и возбудувањата од големиот успех по него, хрватските репрезентативци батериите ги полнат во своите родни места низ Хрватска.

Домагој Вида се врати во родната Славонија, земјоделски крај во Хрватска и таму , како што пишуваат хрватските медиуми, може да се види со обрски од секојдневниот живот.

Фотографијата на која се гледа како Вида стои сред свињарник и ги храни овие животни е објавена на локален сајт OPG Crne slavonske Cret , а ја презедоа ричиси сите портали во земјата.

Вида потекнува од малото место Доњи Михољац во Славонија.