Цветанка Иванова е предложена за генерален секретар на Собрание на РМ

Поранешната пратеничка на СДСМ Цветанка Иванова, е предложена за генерален секретар на Собрание на РМ.

 

За овој предлог денеска треба да се изјаснат пратениците на Комисија за избори и именувања.

Цветанка Иванова беше еден од најактивните пратеници на СДСМ во изминатите состави, а по професија е правник. Била и Јавен обвинител во обвинителството во Струмица.