Црвенковски дојде на конгресот на СДСМ

Дваесетиот тематски конгрес на СДСМ го отвори Претседателот на партијата Зоран Заев. Од 728 делегати, присутни се 539.

Доаѓањето на поранешниот претседател Бранко Црвенковски се следи со внимание, бидејќи се очекува на тој начин обединување на целото членсто и разни струи во СДСМ пред изборите.

branko zaev

Фото: ako.mk