Демонстрантите кои протестираа пред Влада  на РМ, покрај говорите и извикувањето пароли, како што е ,,Нема правда, нема мир“, на крајот од протестот ги закачија сите пароли, транспаренти и фотографии на железната ограда на Владата на РМ.

Тие преку поставување на портретот на Јавниот обвинтел со крвава дупка на челото на влезот од Владата и црна маичка со ликот на Алмир над неговата глава, упатија јасна порака кон кого го вперуваат прстот и кој е главниот виновник, според нив,  за преквалификација на делото за Алмир Алиу:

АКО.мк