Новиот лидер на ВМРО ДПМНЕ , Христијан Мицкоски, беше пречекан во ОО на ВМРО ДПМНЕ во општина Бутел со овации и аплаузи, препознатливи за ваков вид посети или пречекувања на лидер во минатото.

Членството на оваа партија од општина Бутел  му даде поддршка на новиот лидер.

Извор:а1он