Спасувачките екипи беа изненадени кога во урнатинити и остатоците од лавината пронајдоа шестмина преживеани гости во хотелот кој беше срамнет со земја од лавина во местото Пескара во Италија.

Како што пренесува Спутник, преживеаните издржале 40 часа под огромни остатоци од снег,мраз и лед, на минусни температури. Се трага уште по 25 лица.