Српскиот претседател, Александар Вучиќ, на рускиот претседател, Владимир Путин, му подари шарпланинка по име Паша.

Српскиот министер за надворешни, Ивица Дачиќ, секако, и овојпат не остана без песна. Тој специјално за Путин ги испеа руските Каљинка и Рјабинушка. Српските медиуми сѐ уште не дошле до снимка од пеењето на Дачиќ.