,,Факт е еден, дека ме нападнаа двајца, практично координирано, иако и двајцата сакаа повеќе штета да направат. Втората беше полоша, кога еден човек со статив од камера ме удри по глава. Јас вчера видов колку голема е таа рана. И во таква состојба со крвава глава овој човек што вели дека ме спасувал имаше потреба да ме фати за коса и да ме влече лево десно. Но, ова покажува во какви раце сака да ја стави ВМРО ДПМНЕ Македонија. Најлошиот дел од Македонија, тие сакаат да го претстават како спасител на оваа Македонија. Тоа е навреда за сите“-рече Шекеринска во интервју за ТВ21.

Сведоштво на Радмила Шекеринска за морбидниот и крвав четврток: