,,Историска победа на нашата генерација – Република Северна Македонија од денеска е полноправна 30-та земја членка на НАТО, најмоќниот воено политички сојуз на денешнината. Нека ни е честито! “-објави министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.