Шиповиќ ја повлече оставката

По молбата на претставникот на советничката група на СДСМ досегашниот претседавач на Советот Мирослав Шиповиќ уште еднаш да размисли за понуденета оставка и по средбата со градоначалникот Жерновски, Шиповиќ реши да ја повлече понудената оставка.

Тој ги симна двете точки од дневниот ред Констатирање на оставка и Избор на нов претседавач со што и официјално беше повлечена оставката.

Мирослав Шиповиќ вчера јанајави дека ќе поднесе оставка заради несогласување со градоначалникот.