Фудбалскиот првак на Македонија , екипата на Шкендија замина на подготовки во Анталија, Турција. 

Шкеднија во следниот период ќе ги одрабити главните подготвки на кои замина со Агим Ибраими, големото засилување на екипата од Тетово. Според предвидениот план, Шкеднија на овие подготвки ке одигра неколку пријателски средби, со Грасхопер, Оренбург, Полтен  и Железничар.