Шпанскиот амбасадор во САД го предаде пристапниот Протокол за членство во НАТО на С. Македонија

Шпанскиот амбасадор во САД, Сантијаго Кабанас, го предаде оригиналниот документ за ратификацијата од шпанскиот Сенат на Пристапниот протокол за членство на С.Македонија во НАТО. Документот беше примен од Филип Рикер, помошник на Државниот секретар на САД.


Embassy of Spain USA@SpainInTheUSA·12h

Ambassador Santiago Cabanas presenting the Instrument of Ratification for North Macedonia

Flag of Macedonia