Европа, еве сум, доаѓам.

Со оваа порака српскиот тенисер, Новак Ѓоковиќ, се огласи пред патот кон Европа и упати директна порака до своите обожувачи, навивачи и поддржувачи.

,,Драги мои навивачи, ви благодарам на сите позитивни пораки.Ве молам да запамтите дека на линиската судијак, која беше погоденаа од топчето, исто талка ѝ е потребна поддршка.

Таа не направи ништо лошо. Ве молам да ја поддржите. Во вакви моменти растеме и се издигнувме уште појки. Ја делам љубовта со вас. Европо, еве сум, доаѓам“-напиша Новак пред патот кон Европа.

Линиската судијка доби грст критики и коментари по социјалните мрежи.

Поддржувачите на Новак, голем дел, мислат дека таа претерала и дека ја издраматизирала целата ситуција.