Репрезентативецот на Словенија и член на Атлетико од Мадрид, Јан Облак, го продолжи договорот со клубит од 2023 година, годишната плата ќе изнесува 10 милиони евра.

Облак важи за еден од најскапите голманина денешницата, имаше многу заинтересирани клубови кои сакаа да го видат во своите редови, сега откупната клаузула изнесува 120 милиони евра што е за 30 милиони зголемивање по потписот на Облак.