Ајнтрах Франкфурт потврди дека го продолжил договорот со Лука Јовиќ до 2023 година.

Ајнтрахт практично го откупи Јовиќ од Бенфика која го позајми овој играч во Франкфурт. Германците ја искористија откупната клаузула во догворот со клубот од Португалија и за само 7 милиони евра тој останува нови четери години во Франкфурт.