Јоксимовиќ: Македонија и Грција дојдоа до фер и одржливо решение (видео)

Директорката на Центарот за надворешна политика во Србија, Александра Јоксимовиж, за РТС вели дека Атина и Скопје во решавањето на спорот околу името, дошле до фер и одржливо решение, кое во суштина е компромис.Според неа, без дилема, се работи за историски договор.